Olen kiinnostunut pennusta !

Olisit kiinnostunut hankkimaan itsellesi eurasierin pennun.

Miten voisin pennun saada ?

1. Lue Suomen eurasier- kerhon sivuilta mm UKK- sivu ja muutenkin on hyvä tutustua mm rodun sairauksiin yms ennen kuin olet varaamassa pentua itsellesi.

2. Lähetä sähköpostia kasvattajalle tai monelle kasvattajalle. Jossa esittelet itsesi, kerrot omasta koirahistoriastasi, minkälaisessa ympäristössä ja perheessä pentu tulisi asumaan. Minkälaista pentua olet etsimässä? Mitä odotat kasvattajalta jne. Tärkeää on kertoa asioita jo heti ensimmäisessä sähköpostissa. (tiedusteluja tulee paljon ja ne jotka kertovat itsestään, tilanteestaan heti ovat askeleen pidemmällä prosessissa.

3. Odottele vastausta, jos sitä ei kuulu ( noin viikkoon ) niin ota uudestaan yhteyttä.

4. Sovi tapaaminen kasvattajan kanssa. Mieti valmiiksi asioita, joita haluat kysyä. Ole utelias ja valmistautunut tapaamiseen.

5. Kasvattajana teen useasti tässä kohdassa päätöksen, otanko odottamaan pentua vai suosittelenko jotakin muuta rotua, tai muuta yhdistelmää. Kasvattajalla on oikeus tehdä päätös myykö hän teille pentua vai ei. Myös sinulla ostajana on oikeus tehdä päätös, että et halua ko kasvattajalta tai ko yhdistelmästä koiraa itsellesi.

6. Odottele ja seuraa nettisivuja, miten asiat etenee. Mikäli, olet tullut toisiin ajatuksiin tai olet saanut pennun jostakin muualta, ILMOITA asiasta kasvattajalle jonka jonossa olet.

7. Pennut syntyvät. Nyt syntyi eri sukupuolta kuin mitä halusit tai on ihan eri värinen tms mitä nyt et ehkä halua. Mieti ja ilmoita peruutuksesi kasvattajalle. Tai päätätkin ottaa mieluummin uroksen kuin nartun. Nyt on se hetki jolloin tehdän nämä päätökset.

8. Pennut yli 3viikkoisia. Pääsette katsomaan pentuja. Ihanuudet vievät sydämesi ja haluat istua pentulaatikossa 8 tuntia ja nuuskutella niitä koiruuksia koko päivän. Muista kuitenkin, että kasvattajalla on muutakin elämää, vaikka kiva se on kun on vieraita pentujen kanssa.

9. Teette kasvattajan kanssa sopimuksen koiran ostamisesta. Samalla sovitte maksuista, miten ne suoritetaan.

10. Mahdollisesti pääsette katsomaan pentuja useamman kerran.

11. Sovitte ajankohdan kasvattajan kanssa jolloin voitte hakea pennun kotiin. Saatte ohjeita, ruokaa yms matkaa mukaan. Koiran elämän mittaisen tuen kasvattajalta.

12. Elämä pennun kanssa alkaa.